lauantai 20. syyskuuta 2014

U-u-u-uunimunakas

Sanna:
Nyt kun Murmeli alkaa olla siinä iässä, että hän voi syödä lähes kaikkia samoja ruokia kuin mekin, on myös oma ruokavalio ollut tarkastelussa. Koska Murmelilla ei ole kuin kaksi hammasta (vielä), niin ruoan on pitänyt olla suht pehmeää tai helposti haarukalla murskattavaa. Joskus meillä kuitenkin on ruokaa, jota en pojalleni voi tarjota. Silloin meidän pelastus on munakas joko uunissa tai pannulla. Yleensä teen nopeuden takia munakkaan vain pannulla (munia ja korviketta sekaisin), mutta kerrankin kun oli aikaa, päätin kokeilla muiden Mamina-äitien suosittelemaa uunimunakasta.

TARVITSET:
3 kananamunaa
1 porkkana
loraus maitoa/korviketta/vettä
ripaus pippuria (valko- tai mustapippuria)
muutama kirsikka-/luumu- tai minitomaatti

TEE NÄIN:
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki ja lorauta maito sekaan. Lisää pippuri tai jokin muu haluamasi mauste. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja sekoita se munien kanssa.
Kaada seos uuninkestävään vuokaan ja paista ensin n. 10 minuuttia 200-asteessa. Lisää sen jälkeen siivutettu tomaatti ja paista vielä toiset 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Munakkaasta tulee n. 3-4 annosta.

Vaikka munakas onkin Murmelin suurta herkkua, niin jostain syystä tällä kertaa tämä ei maistunut. Syytän kutisevia ikeniä tästä, sillä äidin kokkaustaidoissahan ei ole mitään vikaa.;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti